10 praktičnih nasvetov nege

Nasvet #1:

 • PH živali je drugačen od človeškega. Pasja koža ima pH med 5.2 do 7.2, mačja pa 5.7 do 8. pH živalske kože je bolj alkalen v primerjavi s človeško, zato je potrebno to upoštevati pri izbiri izdelkov za nego kože vaše živali. Bistveno je, da upoštevate fiziološki pH in nikakor ne izberete človeških in otroških preparatov, ki lahko dražijo in izsušijo kožo vašega ljubljenčka.
  Za vašega hišnega ljubljenčka priporočamo naravne izdelke Dermoscent.

conseils_dog_pic1_36

Nasvet #2:

 • Koža je kompleksen organ z občutljivim ravnovesjem. Sestavljena je iz treh kožnih plasti: vrhnjica (epidermis), usnjica (dermis), podkožje (subcutis). Na površini je sloj kože vrhnjica, ki je v stalnem stiku z zunanjim okoljem, zato je pomembno, da ohranimo celovitost zaščite pomembnih slojev kože. ATOPIVET® pomaga pri zaščitni vlogi kože.

conseils_dog_pic2_37

Nasvet #3:

 • Medtem, ko so določene situacije samoumevne za lastnike psov in mačk, so lahko le te velik stres za hišne ljubljenčke. Vsaka sprememba v njihovem okolju, kot so selitev ali potovanja, prihod novega družinskega člana (človeka ali živali), neurje, ognjemet,… lahko vplivajo na njihovo ravnovesje in imunski sistem. Zato je pomembno, da v pričakovanju takih dogodkov poskrbimo za dobro počutje in blaginjo hišnih ljubljenčkov. Za optimizacijo delovanja imunskega sistema je odličen IMPROMUNE®.

conseils_dog_pic3_38

Nasvet #4:

 • Pri ljudeh je že dobro poznano o nevarnostih s sončno svetlobo, potrebno pa je poskrbeti tudi za zaščito hišnih ljubljenčkov. Zahvaljujoč njihovi gosti dlaki, imajo živali res naravno zaščitno bariero proti opeklinam. Vendar ne smemo pozabiti, da so nekateri predeli bolj občutljivi, to so na primer smrček, ušesa, trebuh, živali s svetlo dlako, brez dlake. To velja tako za pse kot mačke, ki so dovzetne za nekatere kožne bolezni ali imajo brazgotine. V vseh teh primerih se priporoča uporabe zaščite pred soncem (namenjene za vašega ljubljenčka!). Priporočamo: SunFREE.

conseils_conseils_dog_pic2_37_70

Nasvet #5:

 • Redno česanje je pomembno za ohranjanje dobrega stanja kožuha živali in za preprečevanje vozlov. To je še toliko bolj pomembno pri mačkah, ki imajo tendenco po čiščenju in lizanji svojega kožuha. S tem zlahka pogoltnejo odmrlo dlako. Zato je pomembno, da žival že od mladosti navadite rituala rednega česanja dlake. Za živali, ki se ne marajo kopati je zelo priročna pena Essential Mousse® za suho čiščenje brez izpiranja, ki med drugim tudi preprečuje vozlanje dlake. Ostale šampone in izdelke za nego si lahko pogledate na strani Dermoscent.

conseils_conseils_dog_pic2_37_71

Nasvet #6:

 • Pri psih je uho razdeljeno na tri dele: zunanje uho, srednje uho in notranje uho. Zunanje uho je iz uhlja in slušnega kanala. Posebnost tega kanala je v obliki, ki je drugačna kot pri človeku in je v obliki črke L. Ta kanal običajno vsebuje majhno količino ušesnega masla, ki zagotavlja zaščitno vlogo. Včasih čiščenje in odstanjevanje ušesnega masla privede do vnetja sluhovoda. Zato je zelo pomembno, da se izbere kakovostno, učinkovito, vendar nežno čistilo. PYOclean® Oto varno čisti in preprečuje vnetje občutljivih ušes.

conseils_conseils_dog_pic2_37_66

Nasvet #7:

 • Prepričanje ljudi je, da redno kopanje ohranja lep kožuh in zdravo kožo. Vendar je lahko ravno nasprotno, prekomerno kopanje z neprilagojenim šamponom za vašega ljubljenčka je lahko tudi škodljivo: draženje, srbenje,… Najti moramo pravo ravnotežje in primeren šampon. V povprečju enkrat mesečno kopanje živali ne povzroča dermatoloških težav. Primeren šampon za vašega hišnega ljubljenčka najdete na strani Dermoscent.

conseils_conseils_dog_pic2_37_68

Nasvet #8:

 • Površina tačk psov je naravno zelo odporna. Kljub temu so v nekaterih primerih zelo izpostavljene: intenzivne aktivnosti (sprehodi, tek, lov,…), neugodne vremenske razmere (zasnežene, ledene ali vroče površine). Da bi se izognili poškodbam in odrgninam je potrebno uporabljati preventivno zaščitno nego tačk. Priporočamo: BIO BALM®.

conseils_conseils_dog_pic2_37_6911

Nasvet #9:

 • Kadar govorimo o živalski prehrani je pomembna skrb za pravilno hranilno vrednost hrane. V dnevnem obroku je potrebno upoštevati tudi vnos kalorij iz priboljškov. Nekateri od njih so bogati z maščobami, zato moramo biti pozorni pri izbiri. Za optimalno zdravje je v domači lekarni priporočljivo imeti prehranska dopolnila, ki bodo ohranjala zdravje vašega hišnega ljubljenčka.

conseils_dog_pic4_39

Nasvet #10:

 • Če imate navado kopati in sušiti s fenom svojega hišnega ljubljenčka bodite pozorni na temperaturo vode in zmerno uporabo fena, ki naj bo na primerni razdalji od živali. Toplota povzroča suhost kože in spodbuja vnetje. Za celostno nego kože in dlake je primeren Essential 6 Spot On (za pse, mačke in male hišne živali).

conseils_dog_pic5_4011