Essential Oto®

Fiziološko čistilo za ušesa

Prisotnost ušesnega masla (cerumen) v ušesih psov, mačk in zajcev/ kuncev je normalna. Toda prekomerno ali nezadostno izločanje ušesnega masla lahko privede do kopičenja v ušesnem kanalu in posledično do okužbe in vnetja ušes. Učinkovito, vendar blago čiščenje ušes pomaga pri nadziranju ali preprečevanju motenj (kopičenje ušesnega masla, slab vonj…).
Essential Oto® je fiziološki čistilec, zasnovan posebej za higieno ušes psov, mačk in zajcev/ kuncev. Temelji na 100% naravnih sestavinah in pomaga pri odstranjevanju prekomernega ušesnega masla in umazanije, hkrati pa deodorira ušesne kanale. Ima tudi vlažilno in pomirjujoče delovanje. Zahvaljujoč formuli brez alkohola in z blagim ceruminolitičnim sredstvom je Essential Oto® popolnoma primeren za vzdrževanje zdravih ušes tudi najobčutljivejših.

Navodila za uporabo

Nagnite glavo živali in ohranite uho usmerjeno navzgor.
V ušesni kanal vstavite Essential Oto®, da ga napolnite s tekočino in nekaj sekund nežno masirajte bazo ušesa, da se nabrana umazanija zmehča, sprosti in odstrani.
S pomočjo stresanja glave, bo žival izločila odvečno tekočino in nečistoče iz ušesnih kanalov.
Nato z bombažno blazinico ali gazo obrišite presežek tekočine okoli ušesa.
Po potrebi ponovite postopek, zlasti kadar je uho zelo umazano.
Ne pozabite razkužiti šobe po vsakem nanosu.
Priporočljivo je uporabljati Essential Oto® enkrat do dvakrat na teden, odvisno od umazanije v ušesnem kanalu.

V primeru nenavadnih situacij (vaš ljubljenček se opraska po ušesih, stresete z glavo ali glavo drži na nenavaden način…) se posvetujte s svojim veterinarjem, da odkrije vzrok težav.

Sestava

Učinkovitost zdravila Essential Oto® temelji na:

  • Lipoamino kisline zelenega jabolka in izvleček korena saponarije, čistilna sredstva, ki nežno odstranjujejo umazanijo.
  • Kombinacija eteričnega olja niaoulija in lišajevega ekstrakta z deodorizirajočimi lastnostmi.
  • Izvleček bučnega semena s pomirjujočimi lastnostmi in konopljino olje, bogato z vlažilnimi esencialnimi maščobnimi kislinami (Omega 3 in 6).
Nasveti in učinkovitost

Embalaža omogoča enostavno uporabo, z enim zavojem lahko odprete z eno roko.

Essential Oto® uporabljamo v primeru:

  • Umazana ušesa: prekomerno ušesno maslo, celični odpadki, umazanija,…
  • Slab vonj
  • Pri pasmah, ki so nagnjene k vnetju ušes: z dlačicami v ušesih (pudelj, maltežan,…), s spuščenimi ušesi (koker španjel, seter,…), z ozkimi ušesnimi kanali (šar-pei,…)

Pomembno opozorilo, da uporaba vate ni priporočljiva za brisanje ušes. V tem primeru uporabite gazo.

Učinkovitost zdravila Essential Oto® je dokazana s pomočjo klinične študije, opravljene pod veterinarskim nadzorom na psih s presežkom ušesnega masla (cerumena) ali s slabim ušesnim vonjem, brez znakov vnetja ušes.
Zadovoljstvo lastnika *: 80%
Učinek izboljšanja vonja ušes *: 90%
* Dolžina uporabe 2 do 3 tedne