Nespecifična akutna driska je pogosta bolezen pri psih in ena od najpogostejših razlogov za obisk veterinarja. Glavni vzroki za nastanek te bolezni so sprememba prehrane, prisotnost virusa, bakterije ali parazitov, antibiotično zdravljenje, stres, kot tudi črevesna blokada in sistemske bolezni. Ugotavljanje vzroka kronične driske in izvajanje ustrezne terapije se lahko zaplete zaradi sklopa prebavnih, postabsorptivnih in imunoloških funkcij, ki jih črevo opravlja. Čeprav so se v določenih primerih redne terapije izkazale za zelo koristne, v večini primerov se bolezen ne pozdravi dokončno in na dolgi rok lahko povzroči neželene učinke.

Črevesje pri novorojenih živalih je razmeroma sterilno in zato nima mikroorganizmov, ki zagotavljajo odpornost na bolezen. Uporaba probiotičnih dodatkov omogoča črevesno mikrofloro.

Pro-Enteric Triplex® se priporoča kot dodatek pri simptomatskem zdravljenju driske. Zahvaljujoč kombinaciji treh aktivnih snovi, pomaga obnoviti koristno črevesno floro in blato postane bolj čvrsto.
Enterococcus faecium (NCIMB 10415) je probiotik, ki preprečuje širjenje patogenskih mikroorganizmov, ki so odgovorni za drisko pri hišnih ljubljenčkih. Ta probiotik obnavlja črevesno floro, ki preprečuje zastajanje patogenih organizmov v črevesju in absorbira hranilne snovi.
Kaolin veže  škodljive bakterije in toksine ter preprečuje njihov učinek na črevesno sluznico. Prav tako veže vodo, zato je blato bolj čvrsto.
Pektin veže vodo in pomaga obnavljati zdravo peristaltiko zato blato postane bolj čvrsto.

Primeren je za hišne ljubljenčke, ki imajo akutno drisko, povzročeno zaradi:

 • Zdravljenja z antibiotiki širokospektralnega delovanja, ki se jemljejo peroralno
 • Prehranskih motenj in alergij
 • Črevesnih okužb
 • Težav s trebušno slinavko, malabsorbcijskega sindroma

Odmerjanje:

Navedene količine se uporabljajo 2-3 krat dnevno:

 • Kunci, mačji in pasji mladički: 1 ml
 • Odrasle mačke: 2 ml
 • Odrasli psi do 10 kg: 2 ml
 • Odrasli psi od 10 do 30 kg: 4 ml
 • Odrasli psi, ki tehtajo več kot 30 kg: 5 ml

Minimalno obdobje priporočenega odmerjanja je 3 dni, a veterinar lahko priporoči drugačno dajanje pri vaši živali.

Uporaba:

 1. Odstranite pokrovček na vrhu
 2. Nastavite bat na zahtevan odmerek v ml
 3. Injektor vstavite v kotiček ust in pazite, da se vrh injektorja ne dotika jezika živali. Počasi iztisnite.

Pro-Enteric Triplex ne povzroča nobenih neželenih učinkov. Za razliko od drugih izdelkov, ga je možno uporabljati dolgoročno brez neželenih učinkov na organizem.